Seglarskolan

Barn och Ungdoms Seglarskolan 2019

Detta bildspel kräver JavaScript.

Varje år hålls PSKs Seglarskola, här får man lära sig de nödvändiga kunskaper som behövs för att framföra en båt på ett sjösäkert sätt och att ha roligt på vattnet!

Seglarskolan 2019 börjar den 24 juni och avslutas den 5 juli (en kurs är två veckor måndag till fredag)
Kostnad: 1100 kr

På förmiddagen mellan kl. 9-12 går två grupper, Kuling-gruppen och Storm-gruppen parallellt. Vissa aktiviteter gör de tillsammans men det är i huvudsak två skilda grupper.

På eftermiddagen mellan kl. 13-16 har vi en grupp, Orkan- gruppen för de lite äldre eller mer segelvana ungdomarna. I Orkan-gruppen kommer vi utnyttja den nya C55an, en mycket rolig och pigg tävlingsbåt.

Kuling-gruppen: I den här gruppen lär vi oss grunderna till segling och att känna oss trygga och ha roligt på vattnet. Vi har även en övernattning på en ö tillsammans med Storm-gruppen. Förkunskap: Simkunnighet

Storm-gruppen:  I den här gruppen utvecklar vi våra seglingsfärdigheter. Dessutom har vi en övernattning på en ö någon gång under kursen. Vi lär oss att på ett tryggt och säkert sätt kunna framföra en segelbåt. Förkunskaper: Att ensam ombord kunna framföra en optimistjolle.

Orkan-gruppen: I den här gruppen lär vi oss mer om taktisk segling. Vi lär oss en del tävlingsregler och seglar ut på lite längre utflykter. I kursen ingår en övernattning på en ö, tidigare år har vi varit på Bockskär. Förkunskaper: Att på ett tryggt och säkert sätt kunna ta befäl över, och framföra en segelbåt.

Om ni har några frågor, tveka inte att kontakta oss!

E-post: Seglarskolan

Glöm inte att gå in och gilla vår Facebook-sida för mer info innan och under seglarskolan! Den hittar du här!

Vi ser fram emot att träffa alla nya och gamla seglare i sommar igen!

ANMÄL DIG NU

 

Vuxenseglarskolan 2019

Vi har för nuvarande ingen information om vuxenseglarskolan 2019.

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑